Monday, September 28, 2009

Kui tervet rehkendust ei jõua...

... siis tee pool. :) Nädalavahetus kujunes ootamatult tihedaks, aga üliväga vahvaks, seetõttu ei jõudnudki üldse valmisnikerdatud saviplönnidele konksusid taha ajada. Hakkasin eile õhtul hoopis Andrale villaseid pitsilisi sokke kuduma, aga see on täiesti teine jutt ning kaasnevat hala saate lugeda eraldi postituses, mis loodetavasti ikka lähiajal tuleb. :)

Aga pool rehkendust siis siin.

Esmalt komplekt, mille tegin spetsiaalselt iseendale suure targa venna pulma minekuks. Kleit süles, sobitasin muudkui helmeid värvi järgi. Pimedas, loomulikult järjekordselt, aga sain enam-vähem siiski värvidele pihta. Klambri tegemine võttis ootamatult kaua aega (kaks õhtut), seetõttu tassisin kogu kraami juuksurisse kaasa ja lokirullide kuumutamise ajal nikitsesin valmis kõrvarõngad. Juuksurid ahhetasid ja ohhetasid kõrval, et issake, kas saabki niimoodi ise teha. :)

Ja siis üks näide savitööst ka. Kusjuures mustad plönnid on tegelikult spiraalid läbipaistvaga. Jep, paistab suurepäraselt läbi, absoluutselt pole näha, et seal miskit spiraali oleks. :) Selle peale mõtlesin, et ajee, nüüd teen eriti vinged kõrvakad, kus läbipaistev sees ja värviline sõõr ümber. Need õnnestus muidugi 30 minuti asemel 45 minutiks ahju unustada, aga tõenäoliselt ei oleks ka õige aeg päästnud - läbipaistev oli muutunud määrdunudkollaseks mullikestega plönniks. No ikka jõle kole kohe. Järelikult saab seda läbipaistvat asja kasutada ainult mõne pastelse värvi vahel kitsa kihina. Õpime kuni elame.

Ahjaa, viimasel ajal lasen kogu aeg auto correct'iga pildid üle. Ei saa küll aru, kas nüüd on pildid teistpidi jätkuvalt sama hullud?

Friday, September 25, 2009

Sügise moevärv

Tõenäoliselt on kõik inimesed, kes rõivapoes käivad, juba tuvastanud selle sügise moevärvi - lilla. Kuigi jah - lilla on praktiliselt igal aastal sügisrõivaste hulgas tooni andnud, kui mu mälu nüüd ei peta.

Ühesõnaga - lugu lühike. Sõbranna läheb pulma, ostis uue kleidi (öhvkoorss sügisvärvides, muud pole ju saada...) ja vajas seega lillat kaelaehet. Siin see on. Tunnistan ausalt, et ahvitud (tegelikult kogu mu loometegevus käibki teiste ehteid uurides ja siis neid oma võimetele-vahenditele vastavaks kohandades) sellest blogist.

Polümeersaviga mätsimine on mul viimasel ajal kõige aktuaalsem teema, sest seda (hurrrrraaaa!) saab teha ka koos tsikiga. Tema väntab pastamasinat, mina voolin ehtekesi. :) Üleüldine ehete tegemine on muidu alati käinud õhtupimeduses - ja hommikuses päevavalguses värvikoosluse üllatusi aeg-ajalt ikka juhtub. :)

Täna laenan töölt parema fotoka koju ja teen teistest valminud ehetest ka pilte. Ausõna.