Friday, August 06, 2010

Kaua tehtud kaunikene

Üks lõpetamata asi sai kapi otsast ära lahendatud - nimelt käekott mustriga fake-a-gamo. Sealne muster vähemalt ringis kudumise jaoks ei jooksnud, sobis selline:

rida 1: (RS) K
rida 2: K1, P17
rida 3: YO, K1, YO, K17
rida 4: K3, P17 (koo läbi tagumise lõnga, et ei tekiks suuri auke)
rida 5: K3, SKP, K13, K2tog
rida 6: K3, P15
rida 7: YO, K1, YO, K1, YO, K1, YO (kokku 7 silma kolmnurga jaoks), K15
rida 8: K7, P15
rida 9: K
rida 10: K7, P15
rida 11: K1, YO, K5, YO, K1, SKP, K11, K2tog
rida 12: K9, P13
rida 13: [K1, YO] 8x, K1 (17 silma kolmnurgas), SKP, K9, K2tog
rida 14: K17, P11
rida 15: K17, K11 (double-wrap each st)**
rida 16: K17, drop 11, turn, knit long loops together**

*K-parempidi, P-vasakpidi, YO-õhksilmus, K2tog-kaks parempidi kokku, SKP-kaks ületõstmisega kokku
**Hellad kohad mustris on puust ja punaseks inglise keeles tehtud selles blogis.

Ei tea, kas minu kott on kootud raskest/langevast lõngast või liiga lõdva käega, aga muster kipub veidi liiga sirgeks vajuma - eriti kui on kaenla all ja midagi raskemat sisse panna (no minu käekott on sunnitud muidugi ka väga palju välja kannatama... :) ). Ehk aitaks see, kui mõned strateegilised kohad mustris voodri külge kinnitada, aga siis ei veniks see enam nii hästi. Ja tegelikult on see kott kõigele vaatamata päris nunnu. :) Veidi läikivaid lihvitud helmeid sai ka külge riputatud. Põhiosa puuvillane lõng, ülemine äär ja sangad linasest nöörist. Põhiosa kootud, ülemine äär heegeldatud, sangad makramee.
Teoreetiline test, kus koti sisuks on kokkukäkerdatud suvepüksid - st mahukas, aga mitte kaalult raske kraam. Jube keeruline on endast head pilti teha - fotoka vahet jooksmine ajas ikka hulluks küll. :)

Thursday, August 05, 2010

Suvisida tegemisi

Kübar tütarlapsele, muster pärineb põhimõtteliselt Rohelise albumist. Pealagi ei hakanud mul sealse mustri järgi küll mingi valemiga jooksma, seega olin selle sunnitud tunde järgi heegeldama. :) No ja eks need ridade arvud sellest tulenevalt läksid ka nii nagu läksid. No ja alumine äär tuli ka mustri järgi liiga lauge. Aga noh, põhimõtteliselt idee on ikka sealt. :D Lilleke on ka mujalt pärineva mustri järgi tehtud, ei tulnud muidu ilus.

Juuresolevalt pildilt pole küll näha, aga et asi kindel oleks, sai õie südamikku ikka kenasti sillerdavaid lihvitud helmeid ka lisatud. Tegelikult hämmastav, kuidas selline pisike asi annab mütsile oluliselt lihvituma ja vähem kodukootud välimuse. Mina oma "skandinaavia lakoonilise" maitse järgi üritan alati detailide lisamist vältida, aga viimasel ajal olen märganud, et need annavad üldmuljele väga palju juurde. Õpime kuni elame. :)