Saturday, September 25, 2010

Ndebele Twist Band with Flower Center

Teine katsetus (õigupoolest esimene, aga see siin ootas pikalt musta värvi rondelle'de järgi, mida allpool pildil ülde nähagi pole :D ) Lisa Kan'i raamatust. Tegin küll kinnitamise sangad veidi pikemad, ent siiski on mõõt parajam mõnele saledama randmega isikule. Tõenäoliselt minu vennanaisele perfecto, arvestades kuidas eelmine kord pidin käevõru lühendama. :) Kui ta nüüd seda blogi ehk ei mäleta lugemas käia, siis järgmine sünnipäevakingitus olemas. :p

Seemnehelmed (Toho/Tšehhi) numbriga 11, üks helmekapsel ja pesastatud ehtekivi ning seal, kus näha pole, kaunistuseks/kinnituseks neli helme"nööpi". Aega võttis... piisavalt. :p

Friday, September 24, 2010

Sügisraport

Vaatamata sellele, et juba kolmandat korda loodan ma, et see on nüüd viimane kord sellel sügisel muru niita :) esimene ülevaade aiateemadest. Sügis ju. :) Ja tegelikult leidsin ma telefoni usb-juhtme üles ning sain seega järjekordselt hulga ürgvanu pilte arvutisse tõmmatud...

Esmalt siis - meite aias oli lumi nii kõrge. Pildi keskel vasaku poole peal on näha (khm, aimata) karusmarjapõõsaid ja ühte kändu, mis mulle üle puusa ulatub.
Lumi sulas sealjuures täiesti hämmastava kiirusega, alla kahe nädala, ja veel hämmastavamalt ei tekkinud üldse porimülkaid. Aga igatahes karusmarjapõõsastest oligi see viimane pilt, jagasin ilusamad linna peale laiali ning umbes 15 aastat vana kännu lükkasin jalaga pikali. Pilt palju ilusam, kas pole? :)
Olulisematest tegevustest said mängumajale seinad ette, terass ja rõdu valmis ning kõige olulisemad atribuudid ehk ronimisredel ja liumägi ka külge monteeritud. Akende ja ustega läheb ilmselt nii, nagu alati - eksole, remont/ehitamine on elustiil, mitte protsess. :D
Kevadel sai alustatud ka maasikapeenart, seda tagumist, ning esimese puhul on näha minu Töötavat Kassitõkke Vahendit ehk lihtsalt hoida katteloori peal niikaua kui võimalik. Kui taimedest juba kahju hakkas, siis panin metallvõrgu tugede peale ja see päästis ülejäänud suve.
Esimeses reas on kuumaasikad, viimane rida tavalisi. Ausalt öeldes plaanin tavalised välja kiskuda, sest nende viie maasika nädal kestva rõõmu pärast ei raatsi peenart kinni hoida. Selle asemel panen peenra äärest ääreni hoopis kuumaasikaid täis (otse loomulikult vähemalt mõned read valgeid ja kollaseid :p), mis mul siiani õitsevad ja marju moodustavad. Lapsele palju rohkem rõõmu - terve suvi ja sügis iga kord aeda minnes on midagi otsida ja näksida, mis siis, et kaalu ja massi nii palju pole. Kui keegi soovib umbes 5 "Honeoye" maasikataime (loodan, et mäletan sordi nime õigesti), siis andke teada - muidu lähevad ilmselt kevadel kompostihunnikusse.
Varsti saan köögiviljasaaki ka näidata - pean ainult oma eriti uhke tšillitaime üles pildistama. Muuseas, kas keegi ehk tahaks hirmsasti tšillikaunasid? Ausõna, ma annan oma parima, ent see taim kasvas ikka üleeluliselt hästi nii kauni suvega ja 30 kauna ei tarvita ma mingi nõksuga ära.

Monday, September 20, 2010

Netted Rivoli Chain Earrings

Esimene linnuke eelmises postituses mainitud raamatute kombineerimisest - ehtekivi põimimine/pesastamine McCabe järgi ja üldine kõrvakate kujundus Kan'ilt . 14mm rivoli'd värviga siam, keti küljes 4mm bicone'd siam, lt amethyst ja padparadscha. Toho seemnehelmed numbritega 15 ja 11. Jeerum, need 15 numbriga on küll ikka juba nii tillukesed, et ma pidin oma helmenõelad välja vahetama - vanad ei läinud lihtsalt läbi. Samas silm juba harjub ja varem kasutatud seemnekad (no 9) tunduvad kuidagi lahmakad. :)

Wednesday, September 15, 2010

Mõttehetk

Olen hetkel tegelenud peamiselt enda premeerimisega (ei tea küll, mille eest :) ) helmeteemaliste raamatute ja e-bay massive attack'iga kristallhelmeste suunal. Eile näiteks läksin järjekordse pakiteatega (sest mu postkast on ime-imetilluke ja ükski kaardist paksem asi sinna ei mahu) postkontorisse, tädi vaatas huvitatult ekraani, trükkis välja järgmised viis pakiteadet ja tõi siis tagaruumist hunniku tibatillukesi ümbrikukesi. Keerasin nad kõik rõngaks kokku ja teesklesin autosse härra juurde minnes, et tegelikult pole pakke palju. Jäi uskuma :D arvas, et kolm... Huhh, vedas seekord...

E-bay'st tellin seetõttu, et sealt saab ikkagi odavamalt, kui vähegi kannatust on ja luurata viitsid. Samas neile, kellel kannatust ei ole ja usaldust internetikaubanduse vastu ka mitte, siis kontrollisin üle ka Tartus Sõbra keskuses asuva uue helmepoe. On olemas, täitsa olemas - hoone parempoolses otsas apteegist järgmine. Esimese hooga küll vaatasin ka mööda, sest tumedates toonides mõnusalt luksuslikuna paistev sisekujundus ja esimesel stendil paistvad pakendatud kivikesed jätsid mulje, et on ehk hoopis kunstküünte salong - aga ei. Kristallhelmed ja mageveepärlid (ning mõningane valik tarvikuid), meie enda kodukülakeses, täiesti saadaval. :) Soovitan. E-bayst saab kolm korda odavamalt, aga sealt saab ka ja kindla peale. :)

Minu e-bay rünnaku taga on aga põhiliselt kaks raamatut, mille ma tellisin ja hiljuti kätte sain. Vaatan neid, silitan ning ahhetan ja ohhetan kui ilusaid asju on ilmas olemas. :) Esimene neist on Lisa Kan'i Bead Romantique. Selle raamatu pilte nähes tabas mind kohe äratundmine, et niisugune stiil on mulle väga meeltmööda - mitte liiga lakooniline, mitte liiga lopsakas - just paras. Imeilus. Professionaalne. Romantiline. Esimese õpetuse katsetasin juba järgi ka ja eile sain viimased jubinad kätte, seega saan ehk lähiajal ära lõpetada ja välja näidata. Minu jaoks olid õpetused arusaadavad, kuigi raamatu lugejate kommentaarides oli selle pihta kõige enam märkusi.
Teine raamat ei tekita nii ülevõrdes vaimustust kui eelmine - Creating Crystal Jewelry with Swarovski. Laura McCabe iseenesest on üllitanud mitmeid raamatuid ja teda kiidetakse väga. See konkreetne raamat sisaldas aga väga ühetaolisi tehnikaid, ehteid ja mõtteid - paks raamat, kolm ideed. Võrreldes Lisa Kan'i raamatuga, kus iga ehe oli eri tehnikas, tundus kuidagi lahja. Samuti ei kujuta ma päris hästi ette, millise raha eest tema oma ehteid näiteks müüks - kui juba ainuüksi materjali e-bay hind kisub tuhande krooni alla ja sinna lisada 85-100 töötundi (raamatus on hinnangulised töömahud juures ja ühel ehtel tõesti sellised numbrid olid), siis alla 1000 euro seda müüa nagu ei saakski... Sätendavad ka veidi liiga palju. :) Haa, loogiline järeldus - tuleb keskenduda klientidele kalli idanaabri metropolidest. :) Igatahes - kokkuvõttes ega see raamat halb ka ole ja kasuks minu kui amatööri pungestustele tuleb ikka - paar head liithelme õpetust oli, mida harjutada.
Ja tegelikult on mul veel mõni raamat soovinimekirja kantud, millest ühest olen ma juba ette vaimustuses (sain sisu piiluda). Oo jõuluaeg, oo jõuluaeg, millal sina tuled? Huvitav, kas ma suudan sinnani ära kannatada või tellin hommepäev järjekordselt ise ära, et asi kindel oleks...?