Saturday, October 30, 2010

Närvide mäng

See oli see päev, kui tsikk kangutas taaskord lahti kott-tooli lukud ning otsustas plastikgraanulitest suppi keetma hakata. Ikka terve korraliku mängupotitäie nokkis sealt välja ning peale mõningast mängimist suutis kogu selle portsu elutoa põrandale laiali kallata. Tšahh!

Otsustasin ilmselget ignoreerida, andsin neiule juhised kokkukorjamiseks ning et närv vastu peaks, kangutasin endale diivanile seltsiks paar kastikest oma varandusega. Kahed kõrvarõngad ja pool potitäit graanuleid jäigi saagiks.

Tibetian silver vidinad ja e-bay "swarovskid" (ehk üsna hea kvaliteediga kristallhelmed).
Täpselt samad materjalid, ainult et need "swarovskid" on veidi viletsama kvaliteediga kui ülemised.

Friday, October 22, 2010

Lucky Dice

Taas McCabe õpetus. See peaks siis olema kera. :D Aga noh, 13 või 16 mm rivoli asemel olid mul 14 mm-sed, 3 mm bicone asemel 4 mm ja kokkuvõttes seemnehelme arvud ei klappinud. Proovin järgmisel korral kuue rivolisid ühendava seemneka asemel kahte kasutada (kuigi see praegu tundus kuidagi hõredavõitu), ehk siis on kerajam. Et ümmargusest on asi kaugel, nimetagem kaelakeed õpetuse kroonjuveeli (Crown Jewel) asemel Lucky Dice ehk õnnetäringuks. :)

Sunday, October 10, 2010

Bezeled

Üks rohekassinine rivoli said endale edevad narmad/kroonlehed ümber. Proovisin ripatsit keti otsa, aga seal tundus kuidagi väga silmatorkav; mahedamate värvide ja läikega ripatsi puhul (mõttes mõlgub lillakas-roosades toonides isend) ilmselt sobiks paremini. Selle asemel sai nüüd hoopis korralik kaelakee tehtud, mis igapäevaseks kandmiseks muidugi liig mis liig, aga pidulikul puhul väga kaunis. :) Lapiti löödud pilt ei tee ehtele au, tegelikult on kaks rida keed üksteisest veidi eemal - nõksake kuningakodade romantikat. :)
Ripats lähemalt. Õpetus McCabe'lt. On ikka head raamatud, eksole... :)

Veel veidi köögiviljadest

Pildil: riis, liha-köögiviljakaste ja peedi-küüslaugusalat. :) Ei ole photoshop. :p
Ja ikka need tšillid. Kuna sipelgad olid õuest koos potiga kaasa tulnud ja ei kavatsenud seda maha jätta, olin sunnitud viljad maha lõikama ja poti taas õue tõstma. :) Täpselt 36 kauna.

Friday, October 01, 2010

Sügisraport vol2

Tänavune porgandisaak on märksa esinduslikum kui mullu - nagu eelmises postituses näidatud/räägitud, panin taimedele nende õrnas eas füüsilised tõkked peale, et kasse eemal hoida, ja see töötas. Peenrad nägid välja häbematult jõledad, aga ikkagi - töötas! Ja jah, kõik pildil on ausõna porgandid. :) Nagu ülearetatud asjadega kombeks, on sortidel oma vead - lillad kipuvad lõhki kasvama ja valged õitsema minema. Punased (pildil paistavad roosakas-oranžid ja tegelikkuses ongi peaaegu nagu tavalised, aga veidralt roosa alatooniga) on aga mõistlikud ja kollaseid pean kohe kiitma - kasvavad suureks, ilusaks ja mahlaseks. Kõverad on vaesekesed sellepärast, et ma kasutasin omaenda aia komposti, mille hulgas oli palju vaarikavarsi - pole just parim pinnas. Loodan, et paari aastaga laguneb see peenras paremaks.Täiesti lageda taeva all kasvas selleaastase täiusliku suvega ka üks tšillitaim, mille turult üsna viimaste seas kuskil jaanipäeva kandis või isegi veidi hiljem ostsin. Oli teine veidi välja veninud, aga see-eest kasvas nüüd päris uhke kõrge puuke. Ja veel uhkem hulk kaunasid. Külmemate ilmade saabudes tõin ta tuppa, aga ilmselt on siin ikka liiga pime ja viskab muudkui lehti maha. Kuid kaunad on suuremas osas nüüd värvi omandanud ja seetõttu on paremini näha, kui võimatult palju me sellel sügisel tšillit peame sööma. Kui keegi tahab abiks olla, siis andke ainult teada!