Thursday, December 30, 2010

Lillekesi keset talve

Natuke ka originaalsemat loomingut. Põhitooni andvad lillakas-roosad seemnehelmed (nr 11) on samasuguse ülimõnusa siidise läikega, nagu nendes rohelistes kõrvarõngastes. Tugevduseks panin taha ka metallplaadi, muidu tundusid lillekesed veidi lörtsivõitu olevat. Kasutasin enda kohta haruldasi pikkasid konksusid - lühem konks, mida tavaliselt kasutan, oleks ilmselt soovinud veel mingit rippuvat asjakest allaäärde (tegelikult olid mul ühed ripatsid täitsa olemas ja juba valmis külgepanekuks, aga praegusel kujul tundus lillekene väärilisemat tähelepanu saavat).

Ilmselt teen mingil hetkel Etsy'sse pisitillukese poe ka (uue aasta lubadus? :) aga no keegi võiks need ehted mu karbist ikkagi ju enda külge riputada ka) ja mõte on, et neid kõrvakaid võiks eri toonides sinna teha. Mul on mõned siidise läikega toonid veel kastis ootel. Kasutuses seemnehelmeid numbrites 15-8, fp 3mm ning kõige keskel üks Swarovski light rose helki andmas.

P.S. Pildid on tehtud tänase imeilusa talveilmaga akna peal - nagu ehk ilmatu pikkadest varjudest näha. :)

Sunday, December 26, 2010

Frosted

Häid lõppevaid pühasid!

Blogis oli nüüd pikem vaikus, sest õhtuti kippus väsimus peal olema ja nokitsemise asemel suundusin joonelt voodisse. Ilmselt võtab viisakalt trennis käimine oma jao (ja see ei tähenda üldse, et ma mingiks trennimaniakiks olen hakanud - lihtsalt korralikult ja regulaarselt; kuid iga asi tuleb millegi arvelt, eksole :) ). Aga enne tänast suusatiiru suutsin eile hilisööl ühe asjakese siiski lõpuks lõpetada. Alljärgnev kaelakee tundub kõige sobilikum olema jääkuningannale. :) Idee ja keskse ripatsi tehniline juhend (väikeste modifikatsioonidega, sest jälle õpetus ei klappinud - kas mul on mingid valed helmed või mis värk on?) - Carol Wilcox Wells kogumikust The Art and Elegance of Beadweaving.

Wednesday, December 08, 2010

Mesh Pearl Bracelet

Vahelduseks jälle üks õpetus Lisa Kan'i raamatust. Põhielemendiks olevat peenest traadist võrku (wire mesh ribbon) kulub sellise käevõru peale ikka ohtrasti - konkreetselt minu ehtes on kaks meetrit ja tegelikult on see veidi hõredam kui originaalõpetus ette näeb. Aga šeff, ma ütleks isegi ülišeff, näeb välja ikkagi. :) Eile õhtul tükk aega silitasin ja imetlesin. :)

Õpetuse hea pool on veel see, et eriti palju saab harjutada kinniste aasade nokitsemist. No kuna minu pärlitest läksid läbi ainult väga lühikesed ja peenikesed ehtenõelad, siis põhiliselt tegin tavalisi aasasid. Keskmise tugiosa siiski ka kinnistega. Ja kõige parem on veel see, et need aasad ei jää peaaegu üldse näha, seega harjutamiseks eriti sobilik. :) Aga kohe on näha, et pole ammu traadiga mässanud - näpuotsad jäid kohe täitsa valusaks nii traaditööst kui võrguotste keerutamisest.

Kasutuses mageveepärlid tooniga steel, wire mesh ribbon mustas ja hõbedases värvitoonis ning veidi metalli-traati.

Tuesday, December 07, 2010

Päkapikkudele

Lihtsustamaks päkapikkude luuretööd toon välja mõned eriti vinged raamatud, mille jaoks mul riiulil koht on juba valmis vaadatud. :) Ja ehk pakub kellelegi veel huvi, mis põnevaid raamatuid maailmas leidub. Raamatud järgivad minu lemmikstiile, st Swarovskid segatud niidi-nõela ja seemnehelmestega. Umbes ihaldusväärsuse järjekorras nad siin asuvad. :)

Jean Campbell, Creating Glamorous Jewelry with Swarovski Elements: Classic Hollywood Designs with Crystal Beads and Stones

Marcia DeCoster, Beaded Opulence: Elegant Jewelry Projects with Right Angle Weave

Kelly Wiese, Beaded Allure: Beadweaving Patterns for 25 Romantic Projects

Bead&Button Magazine, Creative Beading vol 3-5

Marie Le Sueur, Bijoux en cristal 

Laura McCabe, Embellished Beadweaving: Jewelry Lavished with Fringe, Fronds, Lacework & More

Sunday, December 05, 2010

Rohelist

Üks näide neist imeilusatest rohelistest toonidest, mis mul peidus on. Ei tea, miks, aga just rohelist tooni seemnehelmed on mul kuidagi eriti erilised ja ilusad. Kasvõi needsamad - jumalikult kuldse-siidise läikega; peaks tegelikult tegema hoopis käevõru, kus nende ilu muude detailide kõrval paremini esile tuleks.

Lisaks 11/0 Jaapani seemnehelmestele ka 4mm fire polished AB kattega matid helmed Tšehhist ja mõned 6mm margarita'd tooniga Erinite. Tagumised küljed on identsed ja õpetus pärineb Marie le Sueur raamatust Bijoux en cristal: Dentelles de perles.