Thursday, December 29, 2011

Kitchen magic

Ei mäletagi enam, kas olen rääkinud raamatust Das Perlenkochbuch? Autoriks Sabine Lippert, kelle blogi olen küll mitu korda juba viidanud, lisaks on tal ka Facebook'is lehekülg (blogist saab otseaadressi). Mulle tõesti meeldib tema stiil, olen varem ühe kaelakee teinud, sellest ka otsus raamat endale soetada. Mis siis, et mu saksa keele oskus on nõrgavõitu, joonised on seal väga head. :) Kogu tema stiil on tegelikult hästi loogiline ja arusaadav; ainuke miinus, et niidiotsi tuleb peita oi-kui-palju - sellel käevõrul näiteks ligi 50 niidiotsa - no on tüütu. Tulemus see-eest on suurepärane. :)

Värvid on esimestel piltidel isegi adekvaatsed, põhivärvina kasutuses Miyuki Delica 11/0 värv nr 1751. Selline punakas-pruunikas vikerläikega toon.

Mulle nii hirmsasti meeldib, et kui mingi asja kallal nokitsen ja valmis saan, siis tuleb mu 4-aastane tütar kohe vaatama ja teatab emotsioone vaka all hoidmata: "Va-pus-tavalt kaunis!". :)
***
Maybe I have already linked Das Perlenkochbuch to my blog, but that was definitely only in Estonian. This book is composed by Sabine Lippert, who also holds a lovely blogroll and is active in Facebook (direct link available in her blog). I do enjoy her style and have tried it out with one necklace before - that is why I decided to buy her book, nevermind my week German skills. Drawings are good enough. :) Sabine's design is very logical and understandable; there is only one downside - you have to hide very, I mean VERY many thread endings. For instance, in this bracelet about 50. Annoying, you know... But the result is worth it!

Color in first two pictures is quite adequate, I used Miyuki Delica 11/0 No 1751. It is kind of brownish red with AB.

I just love when my 4-year-old daughter comes to see some piece I am working on or have just finished and says with all the positive emotions: "It is simply gorgeous!!!".

Monday, December 26, 2011

Beat&beading

Oli selline kaunis hetk. Mina üksi kodus. Magatud ja vedeletud ka juba natuke. Ega's midagi, kõrvaklapid pähe, Upgrade põhja ja tegudele. Õpetuse järgi sedakorda. Ütlen ausalt, et algajatele ei soovita seda üksi ette võtta - ma olen veidike helmeid veeretanud, aga sellest õpetusest läbi murda aitas ainult eelnev kogemus ja teadmine, mis välja peaks tulema. Sealseid jooniseid on kole raske jälgida ja alguses on unustatud ka mainida, et teha tuleks kahe nõelaga (mis saab küll kohe ka selgeks). Ehk on kuskil lihtsamaid õpetusi ka. Aga igatahes tehtud sai ja nunnud nad on. Kuna ma ei suutnud otsustada, kas lipsukesega on veel nunnum või mitte, siis ühele panin, teisele mitte. Et nagu eristuks või nii. :) Kuidas tundub?
***
Once upon a time there was this beautiful moment - to be home alone. Relaxed and not busy at all. A perfect moment to put on headphones, Upgrade and do something useful. According to tutorial, this time. I'll be honest with you, this tutorial is not for beginners. I have done some beading and only managed thanks to previous experience and knowledge, what should come out of it. Drawings are really difficult to follow and you need to use two needles (not mentioned there, but quite obvious from the beginning). Perhaps there is some easier tutorial available in the world wide web... Anyway, now these earrings are ready and looking cute as ever. I could not really decide if a bow makes it even cuter or not, therefore decided to leave one without it. To kind of... drift away from mainstream or so... :) What do you think?

Celebration times

Jõulupeo lillade sametkingakeste juurde oli loomulikult vaja sobivat kaelakeed. Võimalikult kiiresti tehtavat. Väike otsing google piltides andis välja sellise toreda mõtte. Sammud poodi, 5 (või oli see nüüd 4) meetrit sametpaela, natuke nõelatööd ja valmis ta oligi.
 
***
I needed a necklace for my lovely new lilac suede shoes I bought for the christmas party. It had to be something I can make very fast, of course. Small search in google images and voila! here it was. I only needed to shop 5 (or 4, cannot remember) metres of velvet ribbon, do some needlework and that's it.