Friday, July 22, 2011

Lootus pole kadunud

Võitlen motivatsioonipuudusega. Ainuüksi mõte sellest, et nikerdada tuleb ligi 20 lehekest, vaid kaks on siiani valmis, igaüks võtab pea tunnikese ning tagatipuks tuleb ühe tillukese lehekese kohta peita 4 niidiotsa, võtab isu kuidagi ära. Tahaks kuidagi lihtsamalt. :)

Seetõttu, et isukest natukenegi tekitada, võtsin vahepeale ühe lihtsama projekti. Harjutasin kiiret peyote põimingut (õpetuse võib leida siit) ja võib öelda, et tõepoolest päris mugav - lihtne muster tuleb ilmselt päris kiiresti, aga ka mustrilisemat asja on lihtsam teha, sest ei pea iga helme tagant kontrollima, et ega ometi vahepeal sassi läinud. :) Muster, muuseas, pärineb sellelt lehelt. Kasutatud Preciosa seemnekaid ja ühte vintage ovaalset flatback kivikest. Nendega on tegelikult päris mure kohe - tagumine fooliumikiht tuleb ülikergelt maha. No ausõna, kurjemast pilgustki on kohe kriim peal. Kes teadjamatest oskab öelda, mida teha? Küünelakiga üle enne tegelemist?

Kokkuvõttes oli üks hea harjutamise projekt. Õppisin fast peyote't, tasapinnale pesastamist (bezeling on surface) ja tegelikult tegin ju esimest korda edukalt mustrilist peyote põimingus käepaela. Elukestev õpe, või mis? :)

8 comments:

Maarit said...

Hästi ilus (ja suvine)!
Kusjuures mulle kuskilt see õpetus silma varemgi jäänud, aga sõna peyote ise on mälus kui aeganõudev põimimine ja seetõttu olen sellest seni eemale hoidnud (v.a. mummud, mida peyote tehnikas üle katta seemnehelmestega). Aga ehk peaks selle kiire versiooni ikka ära katsetama. :)

Katrin mdmB said...

Vau!Ilus ja päris lai on see ka. Mis puutub vintage kivide fooliumi, siis jah, olen sellega ise ka hädas olnud. Ma pole neid lakkinud, kuid olen lugenud, et on olemas spets metallivärvi lakid, aga kuidas see täpselt käib, ei tea.

Järsku aitab motivatsiooni heaks uued seemnehelmed? Näiteks tume metallikroheline, läbipaistmatu vanaroosa, poolläbipaistev tibukollane?

Seren said...

Maarit, proovi kindlasti. Mulle tundus tõesti päris kiire, kuigi eks ta oleneb alati võrdlusmomendist ka. :)

Katrin, pean vist väikese netiotsingu tegema nende lakkide osas, aitäh. :) Aga uued seemnekad on alati vajalikud. :D Kas uus preciosa laadung on hakanud paistma?

Katrin mdmB said...

Seemnekad on kohal, pole hindu arvestama veel asunud...

Asjadest said...

See on väga hea, et meil on sama nimega blogid. Saan etteheidete puhul alati öelda, et ei,ei,ei -minu blogi on see käsitöö oma. Mitte see teine Asjadest blogi.

Vahva.

Asjadest said...

asjadest.blogspot.com <-aadress kah ikka...

Seren said...

Ikka juhtub. :D Eriti käsitöölistel kipub vahel mõte sarnast teed mööda liikuma. Aga tänud teatamast, võtan teadmiseks ja kui vaim juhtub kunagi tulema, siis vahetan ära. :) Ilmselt kunagi peaks seda tegema niikuinii, kui Etsy poe teen. :)

Anonymous said...

Ei pea vahetama. Ma ju räägin, et väga lahe just. Mida segasem süsteem, seda parem.
asjadest