Monday, March 07, 2011

Sünnipäevaraport

Veidi muud juttu ehete vahele ka. Et endal mingil hetkel meeles püsiks, kuidas 20 inimesele poole tunniga süüa teha. :)

Kuna põnn on tõsiselt tõbine ja seetõttu puudus mul sellel aastal motivatsioon eriti uhkelt kokata-möllata, sai veidi pead murtud selle üle, kuidas ja mida pakkuda kolleegidele, kelle hulk juba 20 inimest ületama kipub - klassika, st küpsisetort jah, aga soolane amps? Lõuna ajal ilma ikka ju ei saa. Küpsetada polnud jõudu; eelmisel õhtul olin üliväsinud, seega ettevalmistusi (nt hakkimine) nõudvaid asja ei suutnud ka teha; nii jäigi alles ainult külma toidu võimalus ehk salatiline. Sugulastelt sain sünnaks vinges mõõdus ja vahvalt tulipunase salatikausi, mille saigi kohe sisse õnnistada. Luurasin retsepte siit ja sealt, aga kõik kippusid nõudma liigselt ettevalmistust. Nii otsustasingi minna poodi, vaadata, mida müüakse hakitult ja sellele vastavalt siis asi kokku panna. Retsept, millest jätkub 20le inimesele paras vahepala-amps võtta, sai selline:

Tööinimese kiire pidulauasalat
2 pead jääsalatit
3 x 400 g purki konservubasid (mul oli Rimi segu - ilma avajata avatav purk pealekauba)
2 x 300 g pakki pitsakatet (st singitükid)
250 g gouda juustu (juhtus ainult seda Valio punast olema)
1 pudel (375 g) Felix Caesar salatikastet
1 karbike (250 g) kirsstomateid

Keemia lihtne - salat juppideks (tööinimesed, kellel nuga pole, saavad seda ka kontorikääridega teha), konservoad loputada-nõrutada (seda saab edukalt purgi ja purgikaane abil teha) ja salati peale. Pitsakatte pakk lahti ja ubade peale. Riivitud juust pitsakatte peale (goudat ma riivitult ei leidnud, seetõttu ostsin väikese riivikese ja nägin nõksuke vaeva ka - aga sobib iga tugevamaitseline juust, mida riivitult leida suudad; parmesani osas küll veidi kõhklen). Salatikaste selle otsa kallata. Kirsstomatid pesta ja poolitatult ning rohkem või vähem kunstipäraselt kõige peale sättida. Lauale sobibki niimoodi anda; kui tõstma hakatakse, võiks kihid omavahel õrnalt läbi saputada.

Sobis süüa küll. :)

No comments: