Tuesday, October 21, 2008

Laisa perenaise pühapäev

Raudselt on siinkohal tegemist nüüd jalgratta leiutamisega, aga ikkagi panen kirja pühapäevase avastuse kokandusmaailmast. Nimelt kuidas teha pannkooki, kui üldse aega, viitsimist ega võimalust ole. Sugugi ei tee paha ka fakt, et praadimise ja õlitamise asemel asja väheke tervislikumalt teha saab.

Õunaplaadipannkook
175 gr (= 3 keskmist) muna (135)
100 gr suhkrut (398)
202 gr hapukoort (204)
102 gr jahu (345)
519 gr õunatükke (45)
1 tl küpsetuspulbrit
vaniljesuhkrut
kaneeli

Vahusta munad suhkruga, lisa hapukoor, jahu, sellesse segatud küpsetuspulber ja vaniljesuhkur. Üsna vedel tainas peaks olema (selle saavutamiseks lisa vett). Siis sega sinna palju ja rohkem õunatükke. Nüüd kalla kogu kraam suurele ahjuplaadile küpsetuspaberi peale (sinna võtab kõige vähem kinni; fooliumiga on igavene häda) ja aja enam-vähem ühtlaselt laiali. Puista kaneeli, kui soovid. Pista ahju 200 kraadi juurde.

Siis mine vahi telekat või tegele lapsega, mis parasjagu sobib. No nii umbes ühe pooletunnise seriaali jagu. Kui (pann)kook on pealt kena ja kuldpruun, võib välja võtta ja kohe soojalt süüa (kuigi ka külmalt oli hea); moosi pole üldse vajagi. 100 grammi annab 167 kcal.

Ja jumalast hea oli ka. Ausõna! Laiskus maitseb magus... :)

Edit: No mida oligi arvata, eksole... Toidutares ringi surfates leidsin, et sellist toitu nimetatakse ahjupannkoogiks. Lisaks oli veel ka päris ahvatlev idee teha soolane ahjupannkook kasvõi näiteks hakklihaga. Kindlasti proovin ära. Ehk juba homme...? :)

No comments: