Monday, October 13, 2008

Peaaegu borš

... aga mitte päris. Lugu jälle sedamoodi, et ma kohe ei või teha toitu normaalsete inimeste kombel. No mis häda oleks olnud, kui olemasolevast hakklihast näiteks kaste või muu traditsiooniline toekas suutäis oleks saanud. Aga ei. Sai hoopis selline, ka väga toekas toit, mida supiks oleks patt nimetada - lusikas seisab ikka vabalt sees püsti.

Peaaegu borš
8 gr (= umbes 2 keskmist) küüslauguküünt (102)
54 gr (= 1 väike) sibulat (31)
160 gr veisehakkliha (248)
165 gr punaseid kiirkeedu läätsesid (316)
500 gr riivitud keedupeeti (40)
200 gr tomatipastat (23)
400 gr purustatud tomateid (23)
tilli
soola, pipart, tabascot

Pane keema poti suuruse ja supi paksuse soovi järgi vett (1,5 liitrit annab ikka priskelt paksu supi). Lase keema. Kalla vette hakitud küüslauk ja sibul, eelnevalt praetud hakkliha, läätsed. Lase veidi aega keeda. Siis lisa peet, tomatipasta ja purustatud tomatid ning maitseained. Keeda kuni läätsed pehmed. Enne serveerimist puista peale hakitud tilli.

100 gr annab 47 kcal, seega serveerimiseks soovitatavat hapukoort (204) võib ikka mõnuga peale uhada. Mõistlik törts sisaldab üldjuhul 50 kcal, priskem 100.

No comments: