Saturday, March 20, 2010

Inventuur

Jaanuari alguses sai koos põnniga tehtud ka ammulubatud käsitööpunkri inventuur. Pilt enne:
Pilti "pärast" mul hetkel polegi, sest tegelikult sai suure töö ja vaevaga korda vaid kõige ülemine riiul. :D Ja nüüd on seegi kergelt jälle sassi läinud. Aga no vähemalt on orienteerutavam kui varem. Alustasin eeltöödega juba varem, nimelt tegin varraste hoidmise koha. Aluseks on Tiimarist ostetud lauakate, selle küljes vanast linikust ribad ning pits on ülejääk kinkepaelast (jälle Tiimari).

Ja nüüd hunniku seest leitud poolikud tööd. :) Tunnistan ausalt, vahepealse kahe kuuga pole ükski oluliselt rohkem valmis saanud. :D

Kombekas põnnile. Lõige tundus kahtlane ja veekindlust ei osanud ma ka kuidagi tagada. Siiamaani kokku õmblemata. Õmblusmasina kasutamine ongi kuidagi komplitseeritud - lapse uneajal ju ei saa, ärkveloleku ajal ammugi mitte.
Sellest pidi algselt tulema pontšo, aga nüüd kaldub vist kampsiku või vesti poole. Värvid ja lõngad meeldivad mulle endiselt väga-väga, peab vaid välja mõtlema, mida ilusat ja kasutatavat sellest teha saab.
Fake-a-gamo (see on ühe kuulsa disaineri käekoti do-it-yourself versioon :) ). Jäi pooleli ülemise osa heegeldamisel. Tegelikult võiks ju ära ka lõpetada, ei ole eriti palju enam teha. :) Siis saan õpetuste viited ja ringis õpetuse (netis oli vigadega) üles panna.
Sokkidele uue tallaosa kudumine. Ülemised otsad on korralikult vildis, alumised aga (kuna on õhuke täisvillane, iseenesest väga mõnusad soojad sokid) täitsa augulised. Ühed sokid niimoodi juba parandasin, aga kuna tegin jälle ühekordse villasega, siis poole aastaga tudusokkidena olid taas täitsa augulised - nüüd siis lisasin tugevduseks niiti.
Haapsalu salli hale vari ehk väike pitsisallike. Mõtlesin, et alustan tasa ja targu ülilihtsa mustriga ja oluliselt väiksemas mõõdus sallikest. Hea, et nii mõtlesin. See tähendab - tegelikult ei ole üldse vahet, isegi seda väikest asjakest ma ei saa ega saa valmis. :D Ju siis pole päris minu teema... Äkki kunagi ikka lõpetan ka. :)

No comments: